Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Kulečníkové stoly / stoly na biliard / pool kulečníky s děrami Počet produktů: 22

Zobrazují se 1 – 22 z 22 položek
Zobrazují se 1 – 22 z 22 položek

Kulečník billiard, kulečníkový stůl, pool kulečník s děrami?

Mnoho lidí si není jistých, jaké jsou mezi těmito termíny rozdíly. Odpověď je jednoduchuchá- vůbec žádné. Jedná se neustálě o stejné typ kulačníku s děrami. V této kategorii najdete kulečníkové stoly vhodné na domácí hru, ale i profesionální kulečníkové stoly billiard vhodné do restaurací, nebo pro spolky, které se této hře věnují na vyšší úrovni. Pokud chcete udělat radost Vašim dětem, pak může být zajímavým dárkem malý kulečník na desku stolu, který je velmi levný, nenáročný na místo, ale zažijete s ním spoustu zábavy.

Velikosti kulečníkových stolů a jejich zpracování

Na výběr máte různé velikosti kulečníkových stolů, u kterých obecně platí, že číslovka v jeho označení udává délku delší stěny ve stopách (1 FT neboli 1 stopa = 30,5 cm). Oficiální rozměry pro soutěže v hraní kulečníku jsou 8 a 9 FT a tyto kulečníkové stoly jsou také nejpoužívanějšími jak v domácích podmínkách, tak i v restauracích. Kratší strana stolu má pak přibližně poloviční délku oproti delší straně. I pro domácí použití doporučujeme větší kulečníkový stůl 8 FT (délka cca 2,4 m) už jen proto, že budete mít velmi podobné podmínky doma a na většině jiných míst, kde si můžete chtít zahrát kulečník. Tyto stoly mají 6 otvorů pro koule (4 otvory v rozích a 2 otvory v polovině delších stran).

Jak velký prostor potřebuji pro kulečníkový stůl?

Před nákupem kulečníkového stolu je třeba si velmi dobře rozmyslet jeho umístění, protože nejde jen o stůl samotný, ale i potřebu volného prostoru kolem něj. Kulečníkové tágo standardní délky je dlouhé cca 150 cm, takže je nutno ponechat na každé straně kulečníku volný prostor této šířky. V případě nákupu kulečníku 8 FT s celkovými rozměry 244x132 cm by měly být celkové minimální rozměry místnosti (244+150+150)x(132+150+150) neboli 544x432cm. Je nutno totiž počítat se situací, kdy je bílá koule nalepená na mantinelu, takže máte špičku tága při okraji stolu a konec tága pak může sahat až ke zdi. Pokud Vaše zamýšlená místnost pro umístění kulečníku takové rozměry nesplňuje, pak je alternativou zvolení menšího kulečníkového stolu např. 5 FT, nebo hra se zkráceným tágem, které má běžně délku od 100 cm výše.

U námi prodávaných kulečníkových stolů je dodávaná zvlášť kompletní hrací deska a zvlášť jednotlivé nohy, které je nutno k desce jednoduše připevnit pomocí dodaných šroubů. Celé balení je tedy skladné a není problém jej dopravit do zamýšleného prostoru (jen je třeba vzít v úvahu fakt, že stoly jsou kvalitní a bytelné konstrukce, takže jejich hmotnost může přesáhnout i 150 kg). Pro manipulaci s nimi je tudíž potřeba více osob.


Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Nabídka držáků na tága, koulí, krycí plachet a dalšího příslušenství ke kulečníku: Příslušenství ke kulečníku

- Nabízíme také stolní fotbaly od dětských až po profesionální: Stolní fotbal