Kategorie

Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Zahradní foliovníky na rajčata, papriku atd. - malé i velké domácí foliovníky Počet produktů: 9

Zobrazují se 1 – 9 z 9 položek
Zobrazují se 1 – 9 z 9 položek

Levné, avšak kvalitní malé i velké domácí foliovníky  a foliové skleník

Pokud chceme urychlit pěstování rostlin na naší zahradě, pak téměř vždy vyvstanou úvahy mezi skleníkem a fóliovníkem. Který je lepší volba? A proč? Na tuto otázku neexituje jednoznačná odpověď, protože každá konstrukce vyhovuje jiným nárokům pěstitele, ale 100% lze říci, že v dnešní době už není pravda, že by byl zahradní fóliovník jen nekvalitní a levnou napodobeninou skleníku. V dnešní době má více než 80% velkých průmyslově používaných skleníků povrch z plastické fólie, případně plastových desek vyráběných ve většině případů z polykarbonátu. A to už je zajisté silný důvod, proč si pořídit moderní kvalitní foliovník i k Vám na zahradu. U nás můžete vybírat jak z domácích, tak i komerčních foliovníků malých i velkých. 

Fólie urychlí růst rajčat, papriky a dalších plodin cca o 25% díky rozptylu světla

Někteří pěstitelé se ze všech sil drží skla, které vnímají jako lety osvědčený materiál. Ale časy se mění a dnešní plasty se mohou pochlubit mnohem delší výdrží, než tomu bylo před lety. Fóliovník má navíc jednu poměrně zásadní, ale často opomíjenou výhodu- jeho materiál totiž nepropustí téměř 100% světelných paprsků, jako je tomu u skla, ale jen okolo 70-80 %, což je přesně hodnota, při které rostliny nejlépe rostou a prospívají- a platí to jak u oblíbené zeleniny pěstované ve foliovníku, jako jsou rajčata, papriky, salát apod., ale i u dalších. Zatímco ve skleníku jsou rostliny pod plným světlem, ve fóliovníku na ně svítí rozptýlené světlo, které se ohýbá kolem a nezanechává výrazné stíny. Rostliny mají právě takové světlo nejradši a rostou při něm až o 30% rychleji. Při takovém světle se navíc výrazně snižuje riziko přehřátí rostlin v horkých a slunečných dnech uprostřed léta.

Jaké zahradní fóliovníky prodáváme?

V našem obchodě najdete levné, avšak kvalitní zahradní fóliovníky s plastovou, nebo železnou konstrukci, která je pokryta pevnou fólií. Doporučujeme především fólie s vyztužovací mřížkou, které jsou výrazně pevnější a mají delší životnost (tento typ fólie poznáte podle barevné “síťky“ nejčastěji zelené, nebo modré barvy, která je zalitá ve fólii). Větrání je zajištěno okny. Velkou výhodou foliovníků je jejich nízká hmotnost, takže je lze jednoduše demontovat, případně i jako celek přenést na jiné místo. Jsou ideální pro pěstování okurek, rajčat, salátu, paprik, lilku a podobných plodin, které lze tímto způsobem dobře urychlovat.


Objednejte si zahradní fóliovník na našem eshopu a získejte tyto výhody:

- Fóliovník Vám doručíme do 2 pracovních dnů na jakoukoliv adresu v České Republice a případně i na Slovensko

- Nakupujete levně za výhodné internetové ceny, které si můžeme dovolit nabídnout díky tomu, že neplatíme klasické kamenné prodejny a prodavače, ale pouze skladové prostory.

- Nejsme žádný prodejce bez zkušeností- nakupujete od stabilní české firmy, která je na trhu od roku 2014 a má dostatečné skladové prostory v Karlových Varech, kde si můžete po dohodě zboží i osobně vyzvednout.


Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Pokud chcete spíše trvalejší řešení, nebo reprezentativnější vzhled: Polykarbonátové skleníky

- Pokud pěstujete spíše menší rostliny a fóliovník je pro Vás zbytečně velký: Pařeniště