Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Velké venkovní slunečníky na zahradu, terasu - standardní, s boční nohou, polohovatelné Počet produktů: 118

na stránku
Zobrazují se 1 – 24 z 118 položek
Zobrazují se 1 – 24 z 118 položek

Prodej velkých slunečníků pro Vaši terasu, na zábradí balkonu, na zahradu. Klasické i s boční nohou

V této kategorii najdete velké zahradní slunečníky někdy také nazývané deštníky nejrůznějších barev a rozměrů, takže si ten pravý pro své účely najde zajisté každý. Nabízíme klasicky řešené venkovníslunečníky s tyčí uprostřed, které jsou obzvláště vhodné pro instalaci doprostřed zahradního stolu,pokud má otvor pro slunečník. Případně je možno pořídit slunečník s boční nohou, který je vhodný všude tam, kde by klasická tyč uprostřed slunečníku zavazela- tento typ je často dodáván i s podstavcem. Krom klasických kulatých slunečníků jsou k dispozici i slunečníky dvojité, čtvercové, obdélníkové a půlkruhové ideální na balkon- pro tyto účely jsou oblíbené polohovací slunečníky s kloubem, které lze naklopit a tak se efektivně chránit i před nízko svítícím sluncem. Můžete u nás též zakoupit stojany na slunečníky od klasických levných plastových modelů plnitelných pískem, nebo vodou až po luxusní modely například z mramoru.

Pokud nejste rozhodnuti, jaký slunečník volit, pak Vám zde přinášíme několik tipů:

Určení velikosti slunečníku

Velikost slunečníku určí, kolik stínu pod sebou vytvoří. Přemýšlejte o tom, kolik stínu chcete a jak velký prostor máte k dispozici. Pokud Vaše atrium, nebo terasu přeplníte zahradním slunečníkem, pak mu to po vzhledové stránce rozhodně neprospěje a ani Vy se v takovém prostoru nebudete cítit dobře.

Tip: v ideálním případě by měl slunečník přesahovat na každé straně alespoň o 50cm desku stolu. Pokud máte tedy čtvercový stůl o hraně 1m, pak se podívejte po zahradním slunečníku s průměrem minimálně 2m. Větší slunečník samozřejmě není na škodu- jen musíte vzít v potaz velikost prostoru okolo. Neméně důležitá je výška slunečníku- nechcete do něj totiž narážet hlavou, ale současně nesmí být natolik vysoký, aby ztratil svou funkci. Snažte se proto volit takovou výšku slunečníku, abyste pod ním s menší rezervou prošli, což v dnešní době není většinou problém a slunečníky jsou navrženy s přihlédnutím k tomuto pravidlu, ale přesto je vhodné si výšku slunečníku ověřit.

Slunečník do stolu s nohou uprostřed, nebo samostatně stojící slunečník s boční nohou?

Oba tyto typy zahradních slunečníků mají své výhody. Pokud máte v úmyslu trávit Váš volný čas převážně u stolu, pak zahradní slunečník s nohou uprostřed procházející otvorem v zahradním stole bude lepší volbou. Tyto venkovní slunečníky mají výhodu v jednodušší konstrukci, z čehož vyplývá i nižší cena.

Pokud ale chcete, aby venkovní slunečník poskytoval stín jiným částem zahrady, případně zahradnímu nábytku, jako jsou například lehátka u bazénu, případně máte zahradní stůl bez otvoru pro slunečník a nechcete jej měnit, pak je vhodnější slunečník s boční nohou.

Co se týká samotného designu, pak máte na výběr spoustu provedení a výběr konkrétního bude záviset především na Vašem desénovém cítění. My jen doporučujeme vybírat spíše světlejší barvy, do kterých se tolik neopírá slunce, což je vhodnější z hlediska příjemnějšího klimatu pod slunečníkem, ale především z hlediska životnosti tkaniny.
Pokud budete přikupovat i stojan pod slunečník, pak doporučujeme volit co největší váhu a plochu základny- zvýšená investice se v tomto případě zajisté vyplatí a Vy budete rádi za takové rozhodnutí, protože nebudete muset při každém větrném počasí slunečník okamžitě skládat.


Objednejte si zahradní slunečník na našem eshopu a získejte tyto výhody:

- Slunečník Vám doručíme do 2 pracovních dnů na jakoukoliv adresu v České Republice a případně i na Slovensko

- Nakupujete levně za výhodné internetové ceny, které si můžeme dovolit nabídnout díky tomu, že neplatíme klasické kamenné prodejny a prodavače, ale pouze skladové prostory.

- Nejsme žádný prodejce bez zkušeností- nakupujete od stabilní české firmy, která je na trhu od roku 2014 a má dostatečné skladové prostory v Karlových Varech, kde si můžete po dohodě zboží i osobně vyzvednout.


Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Pro pohodlné posezení pod slunečníkem: Zahradní nábytek

- Pro pevné ukotvení Vašeho nového slunečníku: Stojany na slunečník

- Pro ochranu Vašeho slunečníku v okamžicích, kdy jej nevyužíváte: Ochranné obaly na slunečníky