Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Kulečník / Billiard – stoly, tága, příslušenství Počet produktů: 41

na stránku
Zobrazují se 1 – 24 z 41 položek
Zobrazují se 1 – 24 z 41 položek

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Nabízíme nejen kulečníky, ale i další vybavení pro volný čas: Vybavení pro volný čas

- Držáky na tága, koule, trojúhelníky a další příslušenství ke kulečníku: Příslušenství ke kulečníku

- Nabízíme také stolní fotbaly od dětských až po profesionální: Stolní fotbal


Pořiďte si kulečník do Vašeho domu či bytu

Máte rádi kulečník, ale nechcete kvůli němu vyrážet do zakouřených restaurací? Řešením je pořízení vlastního kulečníkového stolu k Vám domů, což už v dnešní době nemusí být vůbec složité. Kulečníkového stoly /stoly na billiard v posledních letech velmi zlevnily, takže je možné pořídit kvalitní velký model v ceně pod 10 000,-Kč. Za tuto cenu dostanete plnohodnotný kulečníkový stůl, který si nezadá s kulečníkem ve Vaší oblíbené restauraci.

Kulečník, billiard, nebo jiné provedení stolu? Jaké jsou rozdíly?

Existuje mnoho velikostí i provedení kulečníkových stolů, ale základní vzhled a proporce bývají dosti podobné. Určitou výjimkou je stůl určený pro hru karambol, který je bez děr. Mezi kulečníkem a billiardem není žádný rozdíl- jedná se jen o české a anglické označení stejného výrobku. Klasické kulečníky, které jsou nejpoužívanější- jedná se o převážnou část naší nabídky- mají 6 děr, které jsou umístěny v rozích a v polovině delších stran. Obecně platí, že stoly jsou obdélníkové s dvojnásobnou délkou oproti šířce. Nejčastěji používané kulečníkové stoly jsou označovány 5– 8 FT s odkazem na délku delší strany stolu v palcích (1 FT neboli stopa = 30,5 cm). Je možno samozřejmě najít i menší, nebo větší stoly, které ale nejsou tak rozšířené. Alternativou především pro děti, nebo pro celou rodinu s výrazně omezeným prostorem mohou být malé kulečníky na desku stolu o velikosti delší strany 50-100cm. V minulosti byly kulečníkové stoly vyráběny především z mahagonu a jiných tvrdých dřevin. Takové stoly je možno zakoupit i dnes, avšak jsou velmi drahé. Naprostá většina momentálně prodávaných stolů je vyrobena z obdobných materiálů jako nábytek- konkrétně z dřevovláknitých desek MDF v dekoru světlého, nebo tmavého dřeva, které jsou doplněny o kovové prvky.

Jaká velikost kulečníkového stolu bude ta pravá?

Nejpoužívanějšími rozměry kulečníkových stolů jsou 7 a 8 FT, což jsou rozměry, které doporučujeme i pro domácí použití. Je ale velmi důležité si rozmyslet, jestli se Vám stůl vejde do daného prostoru a především, jestli okolo něj zůstane dostatek prostoru pro tága a samotnou hru. Klasické kulečníkové tágo měří cca 150 cm, což by měla být minimální hodnota šířky prostoru, který by měl zůstat volný na každé straně kulečníku. Balení je složeno z kompletní horní desky a nohou, které je nutno na zakoupený kulečník namontovat. Z tohoto důvodu jejich balení bezproblému dostanete tam, kam je potřeba- jen je nutno brát v úvahu hmotnost kulečníku, která může být i přes 150 kg (hmotnost je uvedena v detailním popisu jednotlivých produktů).