Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Posilovací hrazdy do dveří, na zeď, na strop Počet produktů: 32

na stránku
Zobrazují se 1 – 24 z 32 položek
Zobrazují se 1 – 24 z 32 položek

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Hrazdu doporučujeme doplnit alespoň jednoručními činkami pro komplexnější procvičení těla: Činky- jednoruční i obouruční

- Kompletní nabídka produktů pro posilování a cvičení: Fitness a posilování


Hrazdy do dveří i na zeď pro cvičení horní poloviny těla

V této kategorii najdete speciální fitness hrazdy, které můžete zakoupit ve dvojím provedení- buď jako rozpěrnou hrazdu do dveří, která se skládá ze2 částí. Ty se do sebe šroubováním zasouvají a vysouvají, takže se mění její délka. Jednoduchým otáčením těchto částí lze tedy hrazdu rozepřít do zárubně dveří, ve které dostatečně drží bez jakýchkoliv šroubů, či jiného kotvícího materiálu (pokud budete hrazdu ve dveřích nechávat dlouhodobě, pak ji přesto doporučujeme upevnit i pomocí šroubů a kotevních podložek, se kterými je většina modelů dodávaná). Druhou možností je hrazda pro montáž do stěny, nebo do stropu, která má výhodu většího množství úchopů.

Hrazda jako jedna ze základních cvičebních pomůcek především pro domácí posilování

Hrazdu doporučujeme jako jeden ze základních prvků pro domácí cvičení, pokud nemáte finance, nebo prostor pro vybavení několika různými posilovacími stroji. Je totiž velmi levná (hrazdu do dveří lze pořídit již za cenu lehce přes 300,-Kč), nenáročná na prostor a přitom Vám umožní velmi dobře procvičit prakticky celou horní část těla- především pak zádové svalstvo (hlavně široký sval zádový), ale i bicepsy, prsní svaly a předloktí. Hrazda dobře poslouží i při procvičování břišního svalstva.

Základní cviky na hrazdě

Základním cvikem na hrazdě je bezpochyby shyb, během kterého se jí držíte buď podhmatem, nebo nadhmatem a přitahujete se nahoru tak, abyste se bradou pokud možno dostali alespoň do úrovně tyče. Ve spodní poloze by pak měly být Vaše ruce zcela natažené. Tento cvik je pro začátečníky poměrně náročný a netrénovaný člověk často nezvládne ani jedno opakování. Zpočátku tak můžete cvičit shyby buď s dopomocí, kdy Vás někdo drží rukama a dopomáhá Vám do horní pozice, nebo cvičit tzv. negativní shyby, kdy si do horní pozice dopomůžete výskokem, nebo postavením se na židli a následně se z horní polohy pomalu spouštíte dolů.