Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Zahradní stoly a stolky na terasu, balkon, pod pergolu - malé koktejlové / velké jídelní Počet produktů: 126

na stránku
Zobrazují se 1 – 24 z 126 položek
Zobrazují se 1 – 24 z 126 položek

Prodej venkovních stolů k Vašemu posezení na zahradu, terasu, nebo balkon. Malé koktejlové stolky i velké zahradní jídelní stoly s rozkládáním, s otvorem na slunečník...

V této kategorii najdete zahradní stoly, které je možno využít nejen na Vaši zahradu, terasu, či balkon, ale samozřejmě i do interiérů, nebo zimních zahrad. Nabízíme zahradní stoly nejrůznějších rozměrů, materiálů i provedení, takže si určitě vyberete ten pravý, který bude odpovídat Vaši potřebám, ať už hledá stůl malý levný stolek (u nás především ve stylu malého nízkého koktejlového stolku) nebo luxusní velký venkovní stůl, který je většinou řešený jako jídelní v některých případech s možností rozkládání. Pokud budete stůl používat jen občasně, pak je vhodnou volbou skládací stůl, který pro uschování nevyžaduje tolik místa a lépe se přenáší. V našem obchodě najdete i zahradní židle, nebo celé sestavy zahradního nábytku, které jsou cenově výhodnější a navíc u nich máte jistotu, že k sobě budou jednotlivé části ladit jak vzhledově, tak velikostně.

Jaký materiál zahradního stolu vybrat?

Venkovní stoly na zahradu lze rozdělit dle tvaru, velikosti, technického řešení, ale především dle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Ten totiž ve velké míře určuje vzhled stolu a navíc jsou na něm závislé jednotlivé kroky údržby, které je třeba minimálně jednou za sezónu provádět. Dále proto uvádíme rozdělení stolů dle materiálu, jejich vlastnosti a potřebnou údržbu.

Dřevěné stoly: Jedná se o osvědčenou klasiku, která se na zahradách používá již stovky let a to především jako větší jídelní stoly. Dřevo jakožto přírodní materiál výborně zapadá především do klasicky laděných zahrad se spoustou rostlin a dřevin, ale v případě vhodné volby není problém jej využít ani v jednoduše řešených moderních zahradách. Nevýhodou dřevěných stolů je nutnost častější péče z důvodu menší odolnosti proti UV záření a vodě. Dřevěný zahradní nábytek z měkkých dřevin (povětšinou se jedná o borovici) se doporučuje jednou za 1-2 roky lehce přebrousit a natřít ochranným lakem na dřevo. V případě tvrdých exotických dřevin, jako je např. teak je doporučováno ošetření speciálním olejem na zahradní nábytek (opět po jemném přebroušení) a to jedenkrát za sezónu.

Kovové stoly: Jsou vhodné především do moderně laděných exteriérů a zahrad, jejich konstrukce je většinou z oceli, na kterou je nanesen práškový vypalovaný lak (tzv. komaxit), který je velmi tvrdý a odolný. Horní deska může být tvořena tahokovem (kovová mřížka), sklem, nebo jiným materiálem. Kovové stoly nevyžadují žádnou speciální údržbu- stačí je jen pravidelně čistit za pomoci vody a běžných čistících prostředků. Pokud dojde k poškození laku, je vhodné takové místo zakápnout jakoukoliv barvou na kov v podobném odstínu.

Plastové stoly: Vynikají svou nízkou cenou, dlouhou životností a nízkou hmotností, takže je lze lehce přemisťovat (tomu nahrává i skládací konstrukce, kdy nohy stolu bývají většinou odpojitelné- takový stůl lze tudíž lehce přenášet po zahradě, ale i naložit i do běžného osobního auta). Plast je probarvený, takže na nich nejsou menší škrábance a podobná poškození téměř viditelné. Údržba je velmi jednoduchá a prakticky se omezuje pouze na pravidelné čištění.

Ostatní typy stolů: V případě skleněných stolů, stolů z Werzalitu, nebo Sevelitu jde prakticky o stejné řešení, jako v případě kovových stolů, jen s horní deskou z jiného materiálu. Základní specifika i údržby jsou tedy obdobné jako u kovových stolů.


Objednejte si zahradní stůl na našem eshopu a získejte tyto výhody:

- Stůl Vám doručíme do 2 pracovních dnů na jakoukoliv adresu v České Republice a případně i na Slovensko

- Nakupujete levně za výhodné internetové ceny, které si můžeme dovolit nabídnout díky tomu, že neplatíme klasické kamenné prodejny a prodavače, ale pouze skladové prostory.

- Nejsme žádný prodejce bez zkušeností- nakupujete od stabilní české firmy, která je na trhu od roku 2014 a má dostatečné skladové prostory v Karlových Varech, kde si můžete po dohodě zboží i osobně vyzvednout.


Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- K zahradnímu stolu u nás zakoupíte i zahradní židli, nebo křeslo: Zahradní židle a křesla

- Kompletní nabídka zahradního nábytku: Zahradní nábytek