Kategorie

Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Univerzální nástěnné držáky na televizi pevné i polohovací - otočné, výklopné, sklopné Počet produktů: 9

Zobrazují se 1 – 9 z 9 položek
Zobrazují se 1 – 9 z 9 položek

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Další modely nástěnných držáků na televizi: Držáky na TV

- Pokud raději zůstanete u klasického, lety osvědčeného řešení: Stolky na TV

- Další doplňky a vybavení obývacího pokoje: Vybavení obývacího pokoje


Kloubový otočný, nebo výklopný držák na televizi umožní její sledování z různých míst. Univerzální vesa nástěnné držáky na TV.

V ideálním případě by měl být střed televizní obrazovky v úrovni očí, když sedíte na místě, ze kterého budete televizi pozorovat. Montáž příliš vysoko bude zatěžovat Vaši krční páteř a obraz navíc nebude vypadat nejlépe, pokud televizi nenamontujete pomocí speciálního nástěnného držáku pod úhlem tak, aby byla sklopena směrem k Vašim očím. Výrazný negativní vliv mohou mít také odrazy světla v místě montáže televize. Před její montáží proto doporučujeme posadit se na místo, ze kterého ji budete nejčastěji sledovat a dívat se, jestli na dané místo nedopadá přespříliš světla, nebo se od něj neodráží. Obecně se nedoporučuje televizi instalovat naproti oknu, případně blízko něj, protože právě pak vznikají nejsilnější odrazy, které Vám dokážou sledování Vašeho oblíbeného pořadu velmi znepříjemnit. Někdy stačí televizi mírně natočit, což není problém ani při jejím uložení na TV stolku, ale v případě nutnosti sklopení, nebo výraznějšího nasměrování je ideální nástěnný polohovatelný držák televize s kloubem. Před nákupem srovnejte normu vesa držáku a Vaší televize tak, aby bylo možno na něj televizi vůbec uchytit.

Pokud ještě nemáte samotnou televizi vybranou, můžete nahlédnout na srovnání nejlepších televizí, které Vám s volbou vhodného modelu možná pomůže.

Typy nástěnných držáků televize a jejich vlastnosti

Nástěnný držák na TV s nízkým profilem- tyto univerzální držáky televizí jsou nejjednodušší a nejlevnější. Mají velmi malou montážní hloubku a slouží k jednoduchému uchycení televize na zeď s tím, že jsou buď zcela nepohyblivé, nebo je možno nastavit jen jejich úhel sklopení nahoru a dolů v omezeném rozsahu. Tyto držáky jsou vhodné především pro domácí použití, kdy budete televizi sledovat povětšinou z jednoho místa.

Otočný držák televize- tyto držáky jsou o něco větší a umožňují oddálení televize dále ode zdi, aby vznikl prostor pro její otáčení do stran. Tento pohyb se koná pomocí otočného kloubu.

Nástěnný držák nastavitelný všemi směry (otočný i sklopný)- jedná se o podobnou koncepci, jako v případě otočného držáku televize, ale je přidán jeden, nebo 2 klouby navíc v závislosti na konstrukci tak, aby bylo možno televizi oddalovat ode zdi, otáčet s ní doprava a doleva, ale také ji naklápět nahoru a dolů. Výhodou je maximální možnost nastavení pozorovacího úhlu, nevýhodou pak vyšší cena, mírně složitější instalace a fakt, že není možno “přilepit“ televizi těsně ke zdi, jak je tomu u držáku s nízkým profilem.