Kategorie

Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Základní nářadí a náčiní nutné pro práce na zahradě

Základní nářadí a náčiní nutné pro práce na zahradě

Jako majitelé zahrady uděláte dobře, pořídíte-li si základní zahradnické vybavení. Rozhlédnete-li se v dobře zavedeném odborném obchodě, najdete řadu nabídek. Všeobecně platí: co možná nejméně nářadí. Zvlášť u malých zahrad se ani nedívejte na nákladná zařízení s motorovým pohonem. Vaši sousedé budou mít radost, že je neobtěžujete neustále strojním sečením a hlukem ostatních zařízení. Zahrady s travnatou plochou, pokud nejsou větší než 100 m2, se dají ještě pohodlně pokosit ručně. Práce na zahradě je pro mnoho lidí se sedavým zaměstnáním kompenzační sport. Rostoucí ekologické uvědomění muselo nakonec vést obyvatele k rozsáhlejšímu používání ručního nářadí. Základní vybavení zahrádkáře:

Rycí vidle a rýč

Žádný zahrádkář nemůže na tyto všestranně používané nástroje zapomenout. Rycími vidlemi můžete kypřit půdu mezi rostlinami, rýt během vegetace nebo likvidovat plevel. Podobné použití má známý rýč. Navíc s ním můžeme zarovnávat hrany trávníku a záhonů. Přednost rycích vidlí spočívá v tom, že na rozdíl od rýče jimi neporušíme strukturu půdy při zakládání záhonů.

Motyka

Existují motyky na odstraňování plevelů - ty mají širší ostří - a motyky na kypření půdy. Pro začátek si vyberte motyku, která bude vhodná pro oba účely.

Hrábě

V obchodě vám nabídnou dřevěné a kovové. Oboje mají stejné použití. Obvykle potřebujete dvojí hrábě: jedny užší s 6-8 zuby (kolíčky). Dbejte na to, aby při normální pracovní poloze svíraly zuby s půdou úhel 45 °.

Zahradnické nůžky, zahradnický-nůž

Oba tyto užitečné předměty nám slouží při stříhání stromů, keřů, květin a růží. Na silnější větve si raději kupte stromkovou pilku, které by se dal plátek zasadit i z boku. Sazák na květiny je nepostradatelný pro výsadbu květinových a zeleninových přísad. Hluboce zakořeněný plevel, jako např. pampeliška, se s ním dá lehce vyrýpnout.

Zavlažovací konev a hadice

Pro malou zahrádku je zavlažovací konev plně dostačující. Konev z plastu má přednost v tom, že je lehčí než kovová o stejném obsahu. Při koupi dbejte na to, aby konev měla odnímatelný kropicí nástavec. Hadice s nosičem nebo vozíkem vám pochopitelně ušetří a ulehčí práci při kropení. Pro větší plochy trávníku byste měli mít postřikovač. Materiál by měl být mrazuvzdorný a netříštivý.

Zahradní kbelík a trakař (kolečko)

Kbelík je velmi užitečný pomocník, kterého potřebujete každý den. Měli byste jich mít několik. Pokud musíte na zahrádce překonávat větší vzdálenosti, vyplatí se kolečko. Pamatujte na to, abyste všude projeli.

 

Přejít na nabídku "Zahrada"