Kategorie

Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Inspirace doplňků domácnosti

Inspirace doplňků domácnosti

Pokud uvažujete o malování, nechte se inspirovat barvou roku 2017, kterou je popelavě modrá. Ačkoliv název této barvy zní trochu ponuře, jedná se o harmonickou a klidnou barvu, kterou lze namíchat hned v několika odstínech.

Popelavě modrou lze v podstatě nazývat opravdu modrou barvu s příměsí šedé až jemnější modro fialovou variantu. Modrá je sama o sobě považovaná za studenou barvu, pokud se ale umí správně použít má uklidňující účinky. Vypadá jako nekonečné nebe, a tak evokuje pocit svobody, klidu a míru, kdy v místnosti s takto vymalovanými stěnami si můžete snadno vyčistit hlavu a oprostit se od negativních myšlenek.

Pro dosažení toho správného efektu není nutné malovat všechny stěny popelavě modrou barvou, pak byste si totiž mohli připadat jako pod vodou a mohlo by vás to naplňovat dokonce i stresem. Lepší je barvu kombinovat se světlými odstíny či dokonce bílou barvou. Stěny lze přitom namalovat půl napůl nebo třeba pouze jednu dominantní touto barvou.

Jako doplněk do bytu můžete vybrat nějaký pěkný obraz nebo tapetu.

Popelavě modrá pro každou místnost

Popelavě modrá barva je sice trendem roku 2017 pro domácnost, ale užitek z ní budete mít i nadále. Hodí se v podstatě do všech místností v domě, v každé má totiž trochu jinou roli. V ložnici lze uplatnit její tmavější a tedy i na pohled studenější variantu, neboť pro dobrý spánek v dobré posteli je dobrý čerstvý vzduch a chladnější teplota v místnosti.

To vám právě popelavě modrá barva zajistí. Hodí se ale také do obývacího pokoje, například pro sedací soupravu, a to především pro takovou, která je zařízena do retro stylu. Zde lze volit tmavější i světlejší odstín, barva vynikne v obou případech. Zde postačí natřít popelavě modrou jenom jednu dominantní stěnu, která dá zbytku vyniknout.

Popelavě modrá je dobrou barvou i pro kuchyň, kde by měla být ale zastoupena světlejší variantou. Neobávejte se výraznější popelavě modré barvy, uvidíte, že se díky ní váš domov rozzáří.

 

Přejít na nabídku doplňků a dekorací do bytu