Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Dětské sáně a boby s brzdami i volantem Počet produktů: 3

Zobrazují se 1 – 3 z 3 položek
Zobrazují se 1 – 3 z 3 položek

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Nabízíme nejen sáně a boby, ale i další vybavení pro relax a volný čas: Vybavení pro volný čas


Sáně a boby v zimě rozzáří tvář každého dítěte

Určitě pamatujete doby, kdy jste jako malí sáňkovali s kamarády na blízkém kopci. V našem případě se jedná o krásné vzpomínky, které chceme dopřát i našim dětem. V dnešní době mají navíc mnohem více možností nejrůznějších strojů, na kterých mohou sjíždět blízké kopce na zahradě, nebo i na horách. Snažíme se nabídnout co největší výběr, takže u nás najdete dřevěné i kovové sáně, kluzáky, a boby včetně velmi oblíbených modelů s volantem a brzdami, které děti opravdu milují. Najdete u nás ale i klasické dřevěné sáňky pro 1, nebo více osob s textilním sedátkem- přesně takové, jaké je známe z našich mladých let.

Historie a současnost saní

 První sáně byly používané především indiány jako tradiční forma dopravy po zasněžených pláních severní Kanady. V dnešní době už jsou tyto doby pryč, i když v některých částech světa se tímto způsobem sáně neustále využívají. Častěji je ale využijí děti po celém světě pro sjíždění zasněžených svahů. Návrhy se liší od klasických a osvědčených modelů až po složité sáně a boby z kompozitních materiálů určené pro sportovní disciplíny.

Tradiční sáně byly vyráběny z vázaných, vedle sebe seskládaných dřevěných lamel, které byly v přední části uhnuté nahoru a tvořily tak tvar písmene “j“. Moderní sáňky bývají obvykle vyrobeny ze dřeva, nebo plastu a jsou vyráběny i velké modely pro komerční, nebo záchranářské použití.

Sáňkování jako olympijská disciplína

Sáňkování jako sport pravděpodobně vzniklo na svazích Mount Royal v Montrealu. Během osmdesátých let 18. století, a následně se rozšířilo mimo jiné do Spojených států, kde je velmi populární až do dnešních dnů. Pro tento sport se používají sáňkařské dráhy, které byly v minulosti stavěné z ledu, nebo dřeva. V dnešní době už toto samozřejmě neplatí a tyto dráhy jsou převážně kovové. Na soutěžních saních lze dosahovat rychlostí i přes 100 km/h a jedná se o olympijskou disciplínu.