Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Paravany a zástěny do interiéru - do bytu, domu, restaurace V této kategorii není žádné zboží.

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Kompletní nabídka všech bytových dekorací: Dekorace do bytu

- Další vybavení a dekorativní předměty do ložnice: Vybavení do ložnice

- Další vybavení a dekorativní předměty do obývacího pokoje: Vybavení do obývacího pokoje

- Pokud si chcete vyzdobit také zahradu, nebo balkon, či terasu: Zahradní dekorace


Paravany a zástěny do interiéru zajistí oddělení prostor

V této kategorii najdete paravany a interiérové zástěny, které jsou jednak designovým doplňkem a jednak zajistí jednoduché oddělení prostor. Paravany můžete využít u Vás doma, ale například i v restauracích, obchodech, lékařských ordinacích apod.

Vznik a vývoj paravanů

Vznik paravanů se datuje do staré Číny v období okolo roku 500 př.n.l. Nejprve byly tvořeny pouze jedním panelem a postupně se vyvinuly do podoby skládacích zástěn. Byly často zdobeny krásnými uměleckými kresbami, jejichž hlavními tématy byla mytologie, scény ze života vyšších vrstev a příroda. Původně byly paravány vyrobeny z dřevěných panelů, později zůstaly z tohoto materiálu pouze rámy, přes které byl natažený papír, nebo hedvábí. Velmi podobně jsou ve většině případů řešeny i dnes, i když u tohoto produktu doslova platí, že fantazii se meze nekladou, takže můžeme vidět i nejrůznější designové bytové zástěny z plastu, nebo kovu.

Nejběžnější použití interiérových zástěn v dnešních dnech

Domy a další soukromé rezidence: paravany se využívají především k rozdělení prostorů bez složitých stavebních úprav, ale i jako bytové dekorace. Mohou být využity pro odstínění jakéhokoliv rohu, nebo prostoru v místnosti, který má být vzhledově oddělen od zbytku interiéru- může jít o pracovní prostor, nevzhledný regál apod. Může také sloužit k navedení příchozích do správných prostor.

Hotely a restaurace: použití paravanů jako nejrůznější přepážky v soukromých i společných prostorách, pro odstínění jednotlivých míst a navození intimnější atmosféry v restauracích apod.

Kanceláře: zde bývají paravany typicky trvalejší povahy a obvykle jsou pevně připojeny k podlaze. Je tak umožněn pronájem velkých kancelářských prostorů, kde za m2 zaplatíte méně, než v případě jednotlivých místností a jejich následné rozdělení do zón, ve kterých se lidem příjemněji pracuje.