Kategorie

Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Zahradní oblouky na růže a popínavé rostliny kovové / dřevěné Počet produktů: 5

Zobrazují se 1 – 5 z 5 položek
Zobrazují se 1 – 5 z 5 položek

Prodej zahradních oblouků pro popínavé rostliny a růže do klasické i moderní zahrady

Zahradní oblouky jsou perfektní způsob, jak přidat designový solitér do Vašeho venkovního obydlí, ať už na zahradu, případně přední, či zadní dvorek. Mohou být použity různými způsoby- propojovat jednotlivé části zahrady, upozorňovat na vchody, nebo i jako samostatná dekorace na zahradu. Zahradní oblouk na růže poskytuje vertikální prvek v zahradní úpravě, zatímco většina zbývajících částí zahrady se drží při zemi. Toto platí zejména u nových zahrad, kdy trvá několik let, než keře a stromy vyrostou, zatímco zahradní oblouk se tyčí do výšky okamžitě. Mohou být využity samy o sobě, ale nejkrásnější budou jednoznačně až s popínavými růžemi, nebo jinými pnoucími rostlinami.

Zvolit dřevěný, nebo kovový zahradní oblouk?

Zahradní oblouky bývají obvykle vyráběny ze dřeva, nebo z kovu. Při volbě materiálu je důležité mít na paměti jak životnost materiálu, tak jeho vhodnost do dané zahrady. Obecně lze říci, že dřevěné oblouky se hodí především do klasicky laděných zahrad, zatímco kovové oblouky jsou vhodnější pro použití v moderních, přesně upravených zahradách. Nemusí to být ale podmínka, protože v okamžiku, kdy bude celá konstrukce porostlá rostlinami již nebude samotný zahradní oblouk téměř viditelný. Pak bude výhodou spíše kov, který má delší životnost. Před koupí si také rozmyslete, jak jej budete chtít v zahradě uchytit. Některé oblouky, nebo dřevěné vchodové pergoly jsou sice dostatečně široké a tudíž i stabilní bez jakéhokoliv kotvení, ale přesto je doporučujeme upevnit k předpřipravenému pevnému podkladu. Případně můžete zvolit zahradní kovové oblouky na popínavé rostliny se špičatými konci, které stačí jednoduše zapíchnout do země (cca do hloubky 40-50 cm).

Zvolit pro pnutí růže, nebo jiné popínavé rostliny?

Na výběr máte z poměrně velkého množství květin a rostlin, které se mohou po Vaší nové pergole, nebo oblouku pnout. Zatímco popínavé růže jsou opravdovou klasikou, určitě si minimálně prohlédněte např. v blízkém zahrádkářství i jiné rostliny- možná Vás některá z nich zaujme. Může to být například Vistárie s krásnými, dlouhými hrozny květů; bohatě kvetoucí Plamének s menšími, ale o to výraznějšími květy; výrazně vonící pnoucí Zimolez apod.


Objednejte si zahradní oblouk na našem eshopu a získejte tyto výhody:

- Zahradní oblouk Vám doručíme do 2 pracovních dnů na jakoukoliv adresu v České Republice a případně i na Slovensko

- Nakupujete levně za výhodné internetové ceny, které si můžeme dovolit nabídnout díky tomu, že neplatíme klasické kamenné prodejny a prodavače, ale pouze skladové prostory.

- Nejsme žádný prodejce bez zkušeností- nakupujete od stabilní české firmy, která je na trhu od roku 2014 a má dostatečné skladové prostory v Karlových Varech, kde si můžete po dohodě zboží i osobně vyzvednout.


Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Nejrůznější dekorativní předměty na zahradu, terasu, nebo prřed dům: Zahradní dekorace