Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Květináče vnitřní i venkovní / obaly na květináče Počet produktů: 43

na stránku
Zobrazují se 1 – 24 z 43 položek
Zobrazují se 1 – 24 z 43 položek

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Květináče a obaly na květináče určené především do venkovních prostor: Venkovní květináče a obaly

- Nejrůznější dekorativní předměty do bytu, nebo domu: Bytové dekorace

- Velké dekorativní květiny a rostliny pro všechny, kteří nemají chuť, nebo čas starat se o živé rostliny: Umělé květiny a rostliny


Venkovní květináče i vnitřní květináče, obaly na květináče

V této kategorii najdete venkovní květináče i vnitřní interiérové květináče především z plastu, ale dle sezóny nabízíme i modely z betonu, keramiky a dalších materiálů. Najdete u nás malé květináče vhodné například i na pracovní stůl, stejně jako velké okrasné květináče na terasu, zahradu, vstupní haly a podobná místa.

Jaký typ, barvu a velikost okrasného květináče, nebo obalu zvolit?

Pokud si chcete pořídit okrasné rostliny, nebo květiny v květináčích, pak doporučujeme před nákupem rostlin alespoň přibližně volit styl a velikost květináčů, ve kterých budou umístněny a to tak, aby květináče ladily tvarově, barevně i materiálově s místem, na které mají být umístěny. Případně můžete naopak volit květináče, které budou se svým okolím silně kontrastovat a tak vyzdvihnout krásu jejich i rostlin v nich umístěných. Klasické keramické květináče vypadají skvěle na kamenných terasách, nebo jako designový doplněk vchodu domu, zatímco lesklé moderní plastové květináče s výraznými geometrickými tvary perfektně doplňují moderně pojatou zahradu, terasu, nebo interiér. Neutrální barvy menší sytosti zdůrazňují rostliny, zatímco výrazné a živé barvy strhují pozornost spíše na květináč, nebo obal. Pokud se chystáte seskupit více rostlin, pak berte na vědomí, že lichý počet vypadá obecně lépe, než sudý. Daný květináč nevolte pouze podle vzhledu, ale důležitá je také jeho výška- pro sázení různých směsí rostlin se doporučuje totiž hloubka půdy alespoň 30cm, pro letničky je to 20 cm a u trávy, nebo keřů je doporučováno cca 50 cm.

Jakým způsobem do květináčů rostliny umísťovat?

Do okrasných květináčů můžete vysazovat vždy jen jednu solitérní rostlinu, ale velmi zajímavého dekorativního efektu s dlouhou životností dosáhnete kombinací různých rostlin- například nápadných letniček s okrasnými travinami, keři se změnou barvy listů během podzimních dnů, nebo trpasličími trvale zelenými dřevinami. Vyzkoušejte mix barev, textur a různých typů listů. Zajímavá může být například kombinace okrasné vinné révy s vysokou trávou apod., která vytvoří výrazný vertikální prvek, který se zejména v nově budovaných zahradách velmi důležitý.