Proč nakoupit u nás:

Stabilní česká firma
Na trhu od roku 2014

Dostupnost zboží

99% zboží skladem

Rychlá expedice
Dodání do 2 pracovních dnů

Garance spokojenosti
Možnost vrátit zboží do 14 dnů




Posilovací činky - jednoruční i obouruční / závaží na činky Počet produktů: 102

na stránku
Zobrazují se 1 – 24 z 102 položek
Zobrazují se 1 – 24 z 102 položek

Kategorie, které by Vás také mohly zajímat:

- Kompletní nabídka produktů pro posilování a cvičení: Fitness a posilování


Jednoruční i obouruční nakládací činky jako základ vybavení pro posilování

Činky jsou základním a jedním z nejjednodušších nástrojů pro procvičení i dosažení růstu svalové hmoty a zejména při domácím cvičení jsou základem pro provádění velkého množství cviků- zejména pokud máte za cíl nabrat svalovou hmotu. Během Vašeho progresu je velmi důležité postupné zvyšování zátěže svalu, čehož lze v případě činek dosáhnout přidáváním jednotlivých závaží na hřídel činky.

V této kategorii najdete obouruční i jednoruční činky a samostatná závaží na činky. Nabízíme jak menší činky pevné váhy pro začátečníky a ženy, tak i větší nakládací činky, u kterých můžete postupně zvyšovat jejich váhu přidáváním samostatných kotoučů.

Z hlediska změny váhy lze činky rozdělit na na 3 základní typy

Nakládací činky: skládají se z kovové tyče, jejíž střední část je často doplněna jemným křížovým vroubkováním s cílem zlepšit přilnavost v ruce. Závaží se na činku nasune z vnější strany a zajistí proti pohybu speciální pružnou sponou, nebo hvězdicovou maticí. Samotná závaží bývají většinou z litiny, nebo z betonu potaženého vrstvou plastu. Litinová závaží mají výhodu menší velikosti při stejné hmotnosti, ale běžně jsou dražší.

Činky s fixní váhou: jedná se o jeden kus většinou z litiny, u kterého není možno váhu měnit. Litinové jádro bývá někdy potaženo gumou, plastem, nebo neoprenem pro pohodlnější úchop a zvýšení přilnavosti k dlani. Jsou používány především pro kondiční cvičení žen, aerobik apod., ale je možno je využít i při silovém tréninku.

Nastavitelné činky: jedná se o moderní činky, které jsou v ČR k vidění spíše výjimečně. Jejich hmotnost lze měnit naprosto jednoduše i v okamžiku, kdy odpočívají ve stojanu a to jednoduchým ovladačem, kterým navolíte celkovou požadovanou hmotnost činky. Po zvednutí činky ze stojanu na ní zůstane jen tolik závaží, kolik jste si navolili. Jejich nevýhodou je vyšší komplikovanost a tudíž také cena.